Alles in de buurt

In Meerrijk liggen alle voorzieningen voor je deur: terrasje, winkels, sporten, park, scholen en gezondheidscentrum. 

Winkelcentrum Meerhoven
Raadpleeg de website voor alle winkels en openingstijden www.winkelcentrummeerhoven.nl.

Sociaal cultureel centrum, De Hangar
Het valt meteen op als je Meerrijk in komt: de grote vliegtuighangar met zijn kenmerkende zes bogen uit 1952. Dit markante gebouw uit de luchtmachttijd is uitgebreid met nieuwbouw. In plaats van luchtmachtpiloten is dit nu het domein van kinderen. De Hangar is het sociaal cultureel centrum van de wijk en biedt onder meer onderdak aan een spilcentrum waar basisschool De Startbaan onderdeel van is, een jongerencentrum, een cafe en een sporthal. Daarnaast zijn er buurtontmoetingsruimten voor o.a. bewonersverenigingen. Op de eerste verdieping van de Hangar bevindt zich sportcentrum Fit4All. Het grote overdekte plein bij de Hangar is multifunctioneel. Er is plaats voor braderieën, markten en andere evenementen. Voor zaalreserveringen kan contact worden opgenomen met de exploitant van de Hangar.

Gezondheid en welzijn
Voor uw gezondheid hoeft u niet ver weg. In het zuidelijk deel van Meerrijk bevindt zich het centrale gezondheidscentrum Meerhoven met hierin apothekers, huisartsen, psychologen, tandartsen, fysiotherapeuten en andere zorgverleners. Daarnaast zijn er verschillende zelfstandige zorginstellingen actief in Meerhoven (zie www.meerhoven.nl/zorg)

Opvang en onderwijs
Saltoschool De Startbaan is gevestigd in de Hangar en de kinderopvang en peuterspeelgelegenheid van Korein Kinderplein is gevestigd in het winkelcentrum.

Legenda

  • Locatie
  • Horeca
  • Scholen
  • Winkels
  • Sociaal cultureel
  • Sportfaciliteiten
Toon alle voorzieningen >